Yrityskaupat

Avaimet käteen-periaatteella

Olkoon kyseessä yrityksen osto tai myynti, niin siihen liittyy paljon hoidettavia asioita. Kun otat Yrityskeskuksen mukaan, niin koko omistajanvaihdosprosessi on hoidossa ja asioiden etenemisestä huolehditaan. Tarvittavat paperit ja hakemukset tehdään eri tahoille.

Suunnittelusta toteutukseen

Työ lähtee siitä liikkeelle, että ensin tutustutaan asiakkaan tilanteeseen maksuttomassa alkuneuvottelussa. Tämän jälkeen yrityskauppa suunnitellaan ja siitä tehdään asiakkaalle tarjous. Asiakkaan hyväksyessä tarjouksen Yrityskeskus ottaa hoitaakseen koko prosessin hoitamisen. Asiat etenevät viikoittain ja asiakas on koko ajan tietoinen, missä vaiheessa ollaan menossa.

Arvonmääritys ja kirjallinen suunnitelma

Arvonmäärityksessä otetaan huomioon yrityksen varallisuustilanne ja kuinka kannattava se on. Erityistä huomiota kiinnitetään siihen, että yrityksen hinnasta tulee reilu ja realistinen sekä myyjälle että ostajalle. Yrityksen kannattavuus arvioidaan yrityskaupan jälkeen ja sen tavoitteena on varmistaa se, että uusi yrittäjä pystyy maksamaan takaisin yritysostoon ottamansa lainat. Tässä yhteydessä suunnitellaan myös tarvittavien lainojen määrät, laina-ajat ja tarvittavat vakuudet lainoille. Tämä nopeuttaa neuvottelua pankin kanssa.

Omistajanvaihdoksesta tehdään kirjallinen suunnitelma, josta ilmenee vaihdoksen yksityiskohdat talousennusteineen. Suunnitelman laajuus on keskimäärin 10 – 15 sivua. Tutustu lisää yrittajanapu – palveluun

Palvelun sisältö:

  • yrityskaupan suunnittelu
  • yhtiön arvonmääritys
  • verottajan ennakkopäätös
  • rahoitussuunnitelma ja avustaminen rahoituksen hakemisessa
  • omistajanvaihdoksen toteutus, kauppakirjat

Tilaa maksuton tapaaminen.

Käydään yhdessä läpi yrityksesi nykytila, sekä sen pohjalta esiintulleet kehitystarpeet. Saat veloituksetta ammattilaisen arvion, joka auttaa sinua tavoitteittesi saavuttamisessa.

044 231 1812

Ollaan
yhteydessä

Matti Mentilä

044 231 1812
matti.mentila@yrityskeskus.com

Toimisto:
Kauppakatu 26 B, 2. krs, Kajaani
Y-tunnus: 3117961-3